Барселона е изправен пред изваждане от Шампионската лига и другите турнири

...
Барселона е изправен пред изваждане от Шампионската лига и другите турнири
Коментари Харесай

Барселона е заплашен с изваждане от евротурнирите

" Барселона " е изправен пред изваждане от Шампионската лига и другите шампионати на УЕФА, в случай че централата открие виновност в " блаугранас " поради абсурда с някогашния съдийски шеф Хосе Мария Енрикес Негрейра, на компанията на който са платени 7,3 милиона евро от 2001-ва до 2018 г. 

УЕФА разгласи, че стартира да проверява случая, нашумял като " Негрейра " в Испания, където с него се занимава прокуратурата, а всеки ден излизат пикантни детайлности. Най-общо казано, твърди се, че 18 години от Барса са си купували съдийски комфорт. Клубът отхвърля виновност, потвърждавайки, че ставало въпрос за общоприети услуги.

Правилата на Шампионската лига, които са в действие от април 2007 година, разрешават на УЕФА да лиши тимове от конкуренцията за един сезон, в случай че са взели участие в споразумяване на мачове. В случая може да става въпрос за друго, само че то отново попада в графата за " честната игра ".

Прокуратурата в Испания публично упрекна " Барселона " в корупция и фалшифициране на документи. Следствието ще реши дали това ще докара до покачване на обвинявания.

Все още не са оповестени доказателства, че съдиите предумишлено са повлияли на изхода на мачове. На " Камп Ноу " настояват, че клубът е плащал за механически отчети на съдиите, само че в никакъв случай не се е опитвала да повлияе на техните решения.

" Барселона " има преднина от 12 точки в испанското състезание и сигурно ще се класира за идващия сезон в Шампионската лига. Грандът изпитва финансови усложнения от началото на Коронавирус рецесията.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР